Ako čistiť a chrániť vinylovú podlahu?

Kategórie: Podlahy

5 tipov, ako si užívať vinylovú podlahu na celý život

Správna údržba a ochrana vinylovej podlahy pomôže predĺžiť jej životnosť.

1. Udržujte podlahu čistú a chráňte ju pred poškriabaním

Udržiavanie nečistôt na podlahe je jednoduchšie a lacnejšie ako ich odstraňovanie. Správny vstupný pochôdzny materiál je schopný odstrániť veľké množstvo suchej pôdy, ako aj absorbovať vodu alebo vlhkosť na báze oleja. Chráňte svoju podlahu pred poškriabaním od nôh nábytku pomocou širokých, voľne pohyblivých koliesok, klzákov, valčekov alebo podložiek.

2. Pravidelne vysávať

Pravidelné vysávanie je najdôležitejšou súčasťou úspešného programu údržby na odstránenie všetkých nečistôt, nečistôt a iných pevných častíc.

3. Rýchlo odstráňte farebnú tekutinu

Rozliatia a škvrny sú nevyhnutné, ale nemusia byť trvalé. Rozliatu tekutinu rýchlo odstráňte pomocou čistiaceho prostriedku určeného na vinylové podlahy a je menšia šanca na trvalé zafarbenie.

4. Vyhnite sa gumovým škvrnám alebo zmene farby

Vyhnite sa rohožkám, nohám nábytku, kolieskam a podobným predmetom s gumenou alebo latexovou spodnou stranou. Tie môžu spôsobiť škvrny. Zabezpečte potrebnú ochranu pred slnkom, aby škodlivé UV lúče nezmenili farbu podlahy.

5. Bežné čistenie

Vysávajte všetky nečistoty a iné pevné častice. Čistenie je jednoduché, stačí handrička z mikrovlákna, vysávač alebo vlhký mop so schválenými čistiacimi prostriedkami, určenými na vinyl. Vyhnite sa gumovým alebo latexovým podložkám, pretože môžu zanechať škvrny. Na čistenie podlahy neodporúčame používať parné čistiace prístroje.

Súvisiace príspevky

Zdieľajte tento obsah

Pridať komentár