Aké sú to LOFTOVÉ dvere?

Kategórie: Dvere

V surových, minimalistických a výrazných dizajnoch hrajú dôležitú rolu aj dvere. - model, materiál či farba. Výber loftových dverí je rozhodnutie, ktorému je potrebné venovať dostatok času, je z čoho vyberať. Trh ponúka drevené, sklenené či posuvné dvere. Pozrime sa postupne na každé z nich.

Charakteristika loftového štýlu

Loftový štýl má veľa vášnivých obdivovateľov. Jeho milovníci snívajú o bývaní v originálnych postindustriálnych interiéroch prerobených na byty. Majú svoju dušu, vysoké stropy, originálne inštalácie a pútavé dizajnové prvky. Ak však nemáte možnosť takýto priestor zakúpiť, môžete si v industriálnom štýle zariadiť akýkoľvek priestor.

Loftový štýl je predovšetkým o materiáloch: tehla, betón, sklo, kov a drevo. Nábytok by mal byť funkčný a mať jednoduché línie. Loft má rád veľké priestory a jednoduchý dekor. Loftové interiéry sú najčastejšie zariadené v jednotných farbách ako čierna, biela, sivá či hnedá. Ak chcete výraznejšie farby, môžete ich využiť na doplnkoch ako vankúše, závesy a pod.

Pre optické zväčšenie priestoru sa oplatí investovať do zrkadiel a veľa svetla. Ak nemáte veľké stropy a okná, použite lampy, lustre a stolové svietidlá. S doplnkami to nepreháňajte, najlepšie je zvoliť vázy, košíky, hodiny či rastliny.

Loftové dvere - čím vynikajú?

Industriálny štýl z definície nemá rád dvere, pretože preferujú otvorený a rozľahlý priestor s minimálnym počtom deliacich stien. Každodenný rodinný život však znamená potrebu intimity a súkromia pre všetkých jeho členov, preto sú loftové dvere vyhľadávané a žiaduce.

V prípade tohto štýlu je dôležitá najmä dôslednosť usporiadania, industriálne dvere by mali odkazovať na ďalšie prvky dizajnu, či už na materiál alebo na farbu. Loftové dvere sú často vyrobené z dreva alebo MDF dosiek, s dýhou imitujúcu drevo, prípade z kombinácie kovu a skla. Loftové dvere majú na jednej strane dokonale korešpondovať s interiérových dizajnom a na druhej strane majú jemne narúšať prísnosť tohto štýlu a plniť svoj praktický účel. Zaujímavým riešením je kombinácia rôznych farieb a textúr, napríklad kombinácia dverí vo farbe dreva s čiernou oceľovou zárubňou.

Drevené loftové dvere

Drevené loftové dvere sú klasikou v bytoch a domoch zariadených v takomto štýle. Tieto industriálne dvere sa budú perfektne hodiť k drevených podlahám a nábytku, ako aj k čiernym kovovým policiam a stolíkom. Drevené dvere je ideálne skombinovať s presklením, aby sa zabezpečil dostatočný priechod svetla.

Sklenené loftové dvere

Sklenené loftové dvere sú popri dreveným najčastejšie voleným variantom do industriálneho interiéru. Umožňujú oddeliť danú miestnosť od zvyšku bytu a zároveň dokonale plnia svoju dekoratívnu úlohu, čím ešte viac podčiarkujú charakter toho štýlu.

Posuvné loftové dvere

Posuvné lofotové dvere sú veľmi vkusným kompromisom medzi konceptom otvoreného priestoru a potreby súkromia. Použitie posuvných dverí umožňuje výraznú úsporu priestoru a zároveň zdôrazňuje industriálny charakter interiéru. V súčasnosti je populárna kombinácia prírodnej dýhy vo farbe dreva s čiernymi prvkami. 

Loftové dvere nie len pre loftové interiéry

Loftové dvere sú spojené najmä s priestorom ladeným do takéhoto štýlu. Toto však nie je jediný priestor, kde dokonalé zapadnú a splnia praktickú a dizajnovú úlohu. Industriálne dvere nájdeme aj v moderných a minimalistických kanceláriach, kde je veľa dreva, kovu, čiernej a bielej farby. Je tiež dokonalou voľbou pre surové, výrazné reštaurácie alebo kaviarne. v kombinácii s drevenými stolíkmi, kreslami v sivej alebo tmavo zelenej farbe, ako aj s veľkým množstvom rastlín vytvárajú priestor, z ktorého sa vám nechce odísť.

Súvisiace príspevky

Zdieľajte tento obsah

Pridať komentár